Omakotitalo pakettiin ja suunta kohti Lappia. Päämääränä Pyhätunturi, Pelkosenniemi ja ammattina hotelliyrittäjä. Siinä tuli muutosta tämän perheen elämään kertaheitolla. Se oli syksyllä 2008. Eikä ole kaduttanut! Täällä asumisessa ja työskentelyssä on oma viehätyksensä, jota ei voi oikein kuvailla. Se kannattaa tulla kokemaan itse. Bloggaaminen antaa kuitenkin mahdollisuuden hieman "raottaa ikkunaa" tunturielämään ja -yrittämiseen.
Tervetuloa kurkistamaan!


tiistai 17. elokuuta 2010

Tajukankaalla - mikäs sen mukavampaa?


Aikaa on nyt PyhäUnpluggedista kulunut viikon verran, joten jospa sitä uskaltaisi kääntää ajatukset myös taaksepäin. Oli nimittäin sen verran vauhdikasta menoa aamusta iltaan, että tauko oli paikallaan. Voin kyllä kertoa olleeni Tajukankaalla - kirjaimellisesti ja monta kertaa.

Tajukangas on Aittakurun lisäksi yksi tärkeimmistä Unpluggedin konserttipaikoista. Paikka tunnetaan myös nimellä Saunakuru, tuttavallisemmin kuitenkin Tajukangas laavuineen. Saunakuru nimitystä käytetään meillä vain kerran vuodessa, kerron kohta milloin.

Tajukangas sijaitsee noin 500 metrin päässä hotellilta ja toimii normaalioloissa ulkoilmaruokailupaikkana, tulevana talvena myös jääkiipeily on osana tuotetarjontaa. "Ilta Tajukankaalla" saa kaikki hyvälle tuulelle, eikä vain nimensä puolesta. Poronkäristys laavun suojissa nuotion räiskyessä on monelle unohtumaton elämys. Varsinkin talvella, kun taivas on täynnä tähtiä ja usein myös revontulia.
Tosin, seuraavat luonnonilmiöt aiheuttavat toisinaan haastetta: 1. Pakkasta 25 astetta tai enemmän - Jäätyvät nimittäin sekä käristys että haarukka (jälkimmäinen näistä huuleen kiinni)eikä viinikään irtoa lasista kuin koputtelulla 2. Sankka lumisade - poronkäristyksen päältä joutuu ensin lapioimaan lumet ja viinikin maistuu hieman jatketulta (meidän on hyvä syyttää lumisadetta ;)). 3. Tunturin hyytävä tuuli - tätä ei voi kuvailla ja kukaan tuskin haluaa silloin miettiä ruokaa. Kuinka vain, kokemus on mieleenpainuva, joka kerta.

Kesän tapahtumista nostan siis ehdottomasti ykköseksi PyhäUnpluggedin konsertit. Tänä vuonna pääsimme nauttimaan sekä lasten konsertista, että aikuisempaan makuun suunnatusta Kari Peitsamon keikasta upeiden kelien ohella. Ja ruska-aikaan on vielä luvassa yhteislauluiltoja. En malta odottaa niitäkään!

Lupasin vielä mainita, milloin käytämme Tajukankaasta nimeä Saunakuru. On mielestämme hieman arvelluttavaa ilmoittaa, että vietämme Joulurauhanjulistuksen Tajukankaalla - Saunakuru ajaa asiansa tässä yhteydessä paremmin.

Pidemmittä puheitta "Tervetuloa viettämään iltaa kanssamme - TAJUKANKAALLA!"

- Johanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti