Omakotitalo pakettiin ja suunta kohti Lappia. Päämääränä Pyhätunturi, Pelkosenniemi ja ammattina hotelliyrittäjä. Siinä tuli muutosta tämän perheen elämään kertaheitolla. Se oli syksyllä 2008. Eikä ole kaduttanut! Täällä asumisessa ja työskentelyssä on oma viehätyksensä, jota ei voi oikein kuvailla. Se kannattaa tulla kokemaan itse. Bloggaaminen antaa kuitenkin mahdollisuuden hieman "raottaa ikkunaa" tunturielämään ja -yrittämiseen.
Tervetuloa kurkistamaan!


tiistai 31. elokuuta 2010

Niistä tulevista uusista "kapuloista"


Olen istunut toimiston ikkuna auki jo useita viikkoja. Jaa, että miksi? En ainakaan siksi, että olisi ollut liian kuuma. Täällä sellaisia päiviä tuntuu olevan harvassa. On vain yksinkertaisesti niin ihana kuunnella koneiden aiheuttamaa kolinaa rinteessä. Siitä tietää, että ensi kauteen lähdetään aivan uusissa tunnelmissa, UUDELLA HIIHTOPYHÄLLÄ!

Toimiston ikkunastani on suora näköyhteys tulevaan uuteen rinteeseen. Mielessäni olen jo aika monta kertaa tullut sen alas suksien, tai laudan, kanssa. Pari kertaa olen myös miettinyt, että kuinkahan kovaa tuollainen kaivuri tulisi mäkeä alas nyt kesäaikaan... On sen verran huiman näköistä tuo kaivuuhomma, että täytyy nostaa pojille hattua.

Rinnetyömaat ovat siis täydessä vauhdissa, eikä uuden hissin rakennus ole yhtään huonommassa jamassa. Vanha Polar-hissi on purettu jo alkukesällä, ja pari viikkoa sitten katselin ikkunasta, kun rekat toivat uuden tuolihissin tolppia. Julmetun kokoisia! En haluaisi olla se, joka kiipeää rasvailemaan pyöriä.

Tuo uusi "six pack" (hienompi nimitys tuolihissille) tulee nopeuttamaan huipulle nousua puolella. Ja, kun vielä saa istua mukavasti kuomun alla tuulelta suojassa, niin muutos entiseen hiihtokokemukseen tulee olemaan valtaisa. Vertaan siis siihen, että roikkuu vanhan Polar-hissin kapulassa, joka varsinkin yksin ylös mennessä oli suorastaan elämys. Enkä varmaankaan ole ainoa, joka on asiasta tätä mieltä.

Eikä tässä rytäkässä sovi unohtaa perherinnettä.Raivaustyöt ovat hyvällä mallilla ja vanhan tuolihissin pyörityspäivät alkavat olla lopuillaan. Syksyllä se sitten suljetaan. Toivottavasti pääsemme vielä ennen sulkua pienelle "nostalgia-ajelulle"...Mitä tulevaisuus tuo hissivanhukselle tullessaan, siitä varmaan kuulemme myöhemmin.

Tuleva kausi tulee siis tulee siis viemään Pyhän kohti Suomen hiihdon huippua, ansaitusti. Ja mainittakoon vielä, että ILMAN KAPULOITA! Eli ei muuta kuin tervetuloa ensi kaudella Uudelle HiihtoPyhälle!

- Johanna

3 kommenttia:

  1. Tämä ei nyt kuulosta ollenkaan hyvältä :/
    Hiihtopyhä nimi saa jo paikan kuulostamaan siltä ,että parkki ja lautailu jätetään kokonaan sivuun.
    vanhan sulkeminen taas merkitsee hankalammasti laskettavaa puuteria , mutta se ei välttämättä ole huono juttu kun JH ei ole niin laskettu...
    Olkaa kilttejä ja älkää unohtako parkkiharrastajia!

    VastaaPoista
  2. Ai nyt minä tajuan miksi toimistossa käy niin kova vinkka ja miksi se jumalaton ametistimöhkäle on pönkätty siihen ikkunan väliin! Ei täälä vaan oo enää ihan niin kesä, että sitä tarkenis.:D
    Terveisin,
    toppatakkia varastosta kaivava työntekijänne

    VastaaPoista