Omakotitalo pakettiin ja suunta kohti Lappia. Päämääränä Pyhätunturi, Pelkosenniemi ja ammattina hotelliyrittäjä. Siinä tuli muutosta tämän perheen elämään kertaheitolla. Se oli syksyllä 2008. Eikä ole kaduttanut! Täällä asumisessa ja työskentelyssä on oma viehätyksensä, jota ei voi oikein kuvailla. Se kannattaa tulla kokemaan itse. Bloggaaminen antaa kuitenkin mahdollisuuden hieman "raottaa ikkunaa" tunturielämään ja -yrittämiseen.
Tervetuloa kurkistamaan!


tiistai 29. kesäkuuta 2010

Lapin luonto luo outoa taikaa

Keskiyön auringon juhla on nyt ohitettu, ja tunturissa se näytti tänä vuonna parhaat puolensa. Kelit hellivät, väkeä riitti ja yhteistyöllä tehty ohjelmisto loi tunnelmaa koko yöksi.

Itsekin vietimme tänä vuonna Juhannuksen vapaalla. Ainakin me laskemme sen vapaaksi, kun voi juoda aamukahvinsa ilman kiirettä ja vain käväistä pienen mutkan töissä. Juhannusaattoaamuun kuului siis hieman grilliasennuksia hotellin terassille ja, tottakai, Juhannuskoivut. Koivujen haku ei sitten tänä Juhannuksena ollut lasten katseltavaa saatikka kuunneltavaa touhua. Ja tätä ei saa kertoa turisteille :)!

Kuinka montako hyttystä/sääskeä/itikkaa (moniko tiesi, että tuo viimeinen tarkoittaa Pohjanmaalla lehmää?), mäkäräistä, paarmaa ja kirvaa voi mahtua muutaman koivun keskelle? Pasilta voitte asiaa hyyyyvin varovasti tiedustella, kun tulette ensi kerralla tänne päin. Siis jos kutina on lakannut..

Kun hotellilla kaikki oli kunnossa, vaihdoimme itsekin hetkeksi vapaalle. Päivä sujui Pyhäjärven rannassa grillaillessa ja vieraiden kanssa pelatessa. Ja kello 17.00 pakkasimme koko porukan (6 aikuista ja 6 lasta) autoon ja läksimme tunturiin. Hotellilla riitti hulinaa, ja Eero ja Tomi grillasivat minkä ehtivät. Poikien sanojen mukaan oli kuitenkin mahtava päivä, kun sai tehdä töitä ulkosalla. Kiva kuulla!

Matka jatkui maisemahissillä tunturin huipulle ravintola Tsokkaan. Yrittäjillä Matilla ja Annikilla oli jo täysi tohina päällä. Jono kiemurteli sisällä ja tunnelma oli katossa. Annikki kipitti kuumia vohveleita pöytiin ja Matti otti tilauksia tiskillä. Vilkaisin kelloa, Matin pitäisi tuosta muka kohta lähteä lipunnostoon...voisi apu olla paikallaan. Ja niin tarjouduimme Pasin kanssa hoitamaan lipunnoston, jotta he voisivat keskittyä asiakkaiden palvelemiseen. Matti oli asiasta aidosti iloinen, ja se ilo kyllä kruunasi meidänkin Juhannuksen! Eli ei muuta kuin lippu kainaloon, pikainen esittelykierros hanuristin kanssa ja nokka kohti salkoa.

Tasan kello 18 Kultakeron huipulla nostettiin Juhannuksen kunniaksi Suomen lippu korkeuksiin, taustalla soi "Lapin luonto luo outoa taikaa...", juuri tuolla hetkellä taika oli lähes käsin kosketeltava. Yksi hienoimpia hetkiäni tunturissa.

Tunturin illan vietto jatkui suurella osalla aamuyön tunneille, oma iltamme jatkui lasten kanssa kotona, järven rannalla. Illalla Huttu-Pubin ja SportBarin terassit olivat täyttyneet juhlijoista, kun bändit ja karaoke olivat pitäneet tunnelmaa yllä.

Juhannus tunturissa oli siis tänä vuonna kaiken kaikkiaan taianomainen. Yhteistyöllä toteutettu Juhannusjuhla jätti varmasti sekä asiakkaille, että kaikille osallistuneille yrittäjille iloisen mielen. Tästä on hyvä jatkaa taas yhdessä seuraavaan tapahtumaan.

PS. Nyt onkin vuorossa parin viikon tauon paikka, kun lähdemme itsekin hetkeksi loman viettoon. Ai minne? Nähdään ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti