Omakotitalo pakettiin ja suunta kohti Lappia. Päämääränä Pyhätunturi, Pelkosenniemi ja ammattina hotelliyrittäjä. Siinä tuli muutosta tämän perheen elämään kertaheitolla. Se oli syksyllä 2008. Eikä ole kaduttanut! Täällä asumisessa ja työskentelyssä on oma viehätyksensä, jota ei voi oikein kuvailla. Se kannattaa tulla kokemaan itse. Bloggaaminen antaa kuitenkin mahdollisuuden hieman "raottaa ikkunaa" tunturielämään ja -yrittämiseen.
Tervetuloa kurkistamaan!


tiistai 22. kesäkuuta 2010

Maasta se sienikin ponnistaa!


"Enää 3 päivää ja Juhannus, ja loma!" Varmasti joku on tutkinutkin, montako prosenttia suomalaisista aloittaa kesälomansa Juhannukselta. Mutta onkohan tutkittu, moniko tunturissa päättää lomansa Juhannuksena ja miksi?


Tosiasiahan on, että iso osa matkailukeskusten yrityksistä sulkee ovensa toukokuussa ja väki jää ansaitulle kesälomalle pitkän kauden jälkeen. Mutta on myös meitä, jotka pitävät ovensa auki myös toukokuussa. Ja kesälomista on meilläkin väännetty kättä jo helmi-maaliskuusta lähtien. Kenen vuoro on tänä vuonna pitää kesälomansa ah, niin arvaamattomassa toukokuussa, kun ei voi olla ihan varma saako nauttia saunaoluensa terassilla pyyhkeessä vai toppahaalarissa? Onneksi luontoäiti on helpottanut tehtävääni ja kehittänyt tunturiyrittäjän pelastajan, KORVASIENEN!

Korvasieni, jota suurin osa asiakkaistammekin haluaa hiihtolomallaan nauttia, pomppaa siis esiin lumien lähdettyä ja maan suurin piirtein sulattua. Täällä se siis tarkoittaa touko-kesäkuuta. Onneksi niin monelle mahdollisuus juosta noiden sienten perässä on lähes elämääkin tärkeämpi asia. Enpä olisi pari vuotta sitten uskonut, että tulen joskus toivomaan, että jonkun sienestysinto säilyisi hamaan tulevaisuuteen asti.

Joko keksitte, mistä korvasienet sitten täällä meillä pöytäänne tulevat? Kun toukokuussa paikat on saatu kesävieraita varten kuntoon, aloittavat meillä kesälomansa muiden muassa Eija ja Leila. Kaksi innokasta sienestäjää, jotka todellakin saavat nauttia lomastaan juuri silloin, kun he toivovat, korvasieniaikaan. En ole edes kysynyt, montako päivää lomastaan he käyttävät sienijahtiin, määristä päätellen useita. Ja me olemme Pasin kanssa tästä tietenkin kiitollisia. Saamme tilaisuuden tarjota vieraillemme aitoa lähiruokaa, jonka alkuperästä ja puhtaudesta voimme olla täysin varmoja. Halukkaille voimme antaa myös mahdollisuuden koittaa nyhtää tieto sieniapajasta suoraan poimijalta. Ja voin vannoa, sitä tietoa ette heistä ulos saa!

Kaikille lomansa Juhannuksena aloittaville, oikein rentouttavaa lomaa ja olette lämpimästi tervetulleita tunturiin. Varsinkin nyt, kun korvasieniaika on ohitse eikä apajia tarvitse jakaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti