Omakotitalo pakettiin ja suunta kohti Lappia. Päämääränä Pyhätunturi, Pelkosenniemi ja ammattina hotelliyrittäjä. Siinä tuli muutosta tämän perheen elämään kertaheitolla. Se oli syksyllä 2008. Eikä ole kaduttanut! Täällä asumisessa ja työskentelyssä on oma viehätyksensä, jota ei voi oikein kuvailla. Se kannattaa tulla kokemaan itse. Bloggaaminen antaa kuitenkin mahdollisuuden hieman "raottaa ikkunaa" tunturielämään ja -yrittämiseen.
Tervetuloa kurkistamaan!


maanantai 19. heinäkuuta 2010

Elämä ennen ja jälkeen loman - tehokasta?

Lomat ovat nyt takana päin ja mieli on virkeänä. Sietää ollakin, sillä työpöytäni oli vertauskuvallisesti hautautunut töiden alle. Oletko muuten huomannut, että sähköposti on ihmeellinen asia? Voi aloittaa loman jälkeen työt "puhtaalta pöydältä", vaikka kaikki työt ovatkin tekemättä.

Ja mitä meidän lomaamme kuului? Kiersimme pitkin Suomea käyden läpi vähintäänkin ne pakolliset lapsiperheille suunnatut kohteet. Kalenteriin mahtui yksi huvipuisto, yksi eläinpuisto, yksi vesipuisto sekä tietenkin yksi päivä muumeja. Ja tietenkin paljon mummuja ja pappoja. Tekemistä riitti aamusta iltaan ja nautimme täysin siemauksin perheen kanssa vietetystä ajasta. Ja niin nauttivat lapsetkin. Upeinta oli tavata ystäviä ja heidän perheitään ja huomata, että he ottivat meidät avosylin vastaan vaikkemme ole paljoa ehtineet heihin viime aikoina yhteyttä pitää.

Moni yrittäjä ei kuitenkaan vastaavaan lomailuun pysty. Meillä sen tekivät mahdolliseksi upeat ihmiset, joiden kanssa saamme tehdä töitä päivästä toiseen. Eija, Jutta, Elli, Juha, Tomi, Eero, listaa voisin vielä jatkaakin, he ansaitsevat tästä kiitoksen. He hoitivat hotellia kuin omaansa eikä meidän tarvinnut huolehtia, palvellaanko asiakkaitamme vai ei.

Mutta kaikki hyvä loppuu aikanaan, vai miten se oli? Ja ainakin meillä se on nyt tarkoittanut sitä, että yritämme tehdä viikossa kolmen viikon työt. Omituisinta tässä on se, että ennen lomaa teimme ympäripyöreitä päiviä, jotta ehdimme tehdä kahden viikon työt etukäteen :). Hmm...tästähän voisi siis vetää johtopäätöksen, että olemme tehostaneet työtahtia neljällä viikolla, vaikka olemme lomailleet! Pitäisiköhän sitten ;)?...

- Johanna


Ps. Ensi viikolla tutustutaan PyhäUnplugged-festareiden tulevaan tohinaan. Jos et ole vielä käynyt katsomassa, niin äkkiä nyt www.pyhaunplugged.fi






2 kommenttia:

  1. Lomailu on kaiken sen vaivan arvoista! Eik vaa! T. Pete

    VastaaPoista
  2. Vein sentään ne kahvikupit pois siitä pöydältä lojumasta, että voisit alottaa puhtaalta pöydältä, eikö se riittäny :D?

    VastaaPoista