Omakotitalo pakettiin ja suunta kohti Lappia. Päämääränä Pyhätunturi, Pelkosenniemi ja ammattina hotelliyrittäjä. Siinä tuli muutosta tämän perheen elämään kertaheitolla. Se oli syksyllä 2008. Eikä ole kaduttanut! Täällä asumisessa ja työskentelyssä on oma viehätyksensä, jota ei voi oikein kuvailla. Se kannattaa tulla kokemaan itse. Bloggaaminen antaa kuitenkin mahdollisuuden hieman "raottaa ikkunaa" tunturielämään ja -yrittämiseen.
Tervetuloa kurkistamaan!


lauantai 4. joulukuuta 2010

Meneehän tää lento Pyhän Avajaisiin?


Nyt se on vihdoin tapahtunut, Uusi HiihtoPyhä on avattu! Ja nämä avajaiset muuten muistetaan...

Uusi PyhäExpress-tuolihissi sekä uusi FIS-rinne avattiin onnistuneesti eilen mahtavien juhlallisuuksien kera. Päivää voi kuvata aika osuvasti yhdellä lauseella: "Ai, mikä aikataulu?"

Torstai-iltana tunturissa oli täysi tohina valmistelujen vuoksi ja aikataulut selvillä. Perjantaina hissi avataan kello 14 ja nautitaan Uudesta HiihtoPyhästä oikein kunnolla. Vaan kuinkas kävikään? Aamulla puhelimet alkoivat piristä, kun Rovaniemelle lentävistä asiakkaistamme iso osa lennätettiinkin lakon vuoksi Ouluun, osa Kittilään ja taisipa osa tulla myös Kajaanin kautta. Ja kuin pisteenä ii:n päälle, tunturissa puhalsi aika mojova tuuli, liian kova hissin avaukselle. Hupsista heijaa, tiedossa oli mielenkiintoinen päivä!

Meille tämä tiesi pieniä järjestelyjä jatkokuljetusten kanssa ja asiakkaamme saivat nauttia Lapin maisemista muutaman tunnin linja-autoissa. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin: saimme vieraat pienen viivästyksen jälkeen tunturiin ja onneksi kaikki olivat edelleen intoa ja juhlatunnelmaa täynnä. Ja jotta kaikki pääsisivät nauttimaan myös hissin avauksesta, siirtyivät juhlallisuudet parilla tunnilla eteenpäin, kello 16:een. Ja kuin tilauksesta, myös tuuli tyyntyi!

Kello 16 saimme olla todistamassa, kun mahtavien jätkänkynttilöiden loistaessa avattiin uusi PyhäExpress! Oli upeaa nähdä asiakkaat jonossa sukset jalassa ja tuolit pyörimässä kohti huippua. Kaikki aamun kiireet unohtuivat saman tien. Ja iltakin oli yhtä juhlaa. Tupa täynnä enemmän ja vähemmän tuttuja kasvoja, iloisia ilmeitä ja lasien kilistelyä. Ja Koop piti tunnelman katossa yömyöhälle. Tästä ei kauden aloitus enää parane!

Ja nyt...minun vuoroni! Monot ja sukset jalkaan, kypärä päähän ja testaamaan, miltä tuntuu MATKA HUIPULLE!

- Johanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti